понеділок, 11 жовтня 2010 р.

Прес-реліз "Обговорення ситуації навколо дубового гаю"

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА МЕРЕЖА ГРОМАДЯНСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ УКРАЇНИ
                                                                    
Прес-реліз
                                                                                 
                                                                                  Контакти:    
                                                                                  Парфьонова Ганна Василівна, 22-65-94
                                                                                 

6 травня 2010 за пропозицією Херсонської обласної мережі Громадянської Асамблеї  України відбулась  зустріч представників мережі і діалогової групи «Архітектурне і естетичне обличчя міста» з керівниками депутатських фракцій Херсонської міської ради.
Головним питанням зустрічі було обговорення ситуації навколо Дубового гаю, який є унікальним науковим експериментом та зеленим місточком,  що зв’язує покоління,  територію якого було передано наприкінці 2009 року під забудову товариству «Амстор».
19 квітня секретарю Херсонської міської ради Ю. Погребному представники діалогової групи «Архітектурне і естетичне обличчя міста» передали для керівників депутатських фракцій звернення херсонців щодо збереження Дубового гаю, яке підписали понад 800 херсонців.
Ситуація з Дубовим гаєм є лакмусовим папірцем відсутності співпраці депутатського корпусу з громадою міста, непрозорості прийняття рішень у багатьох сферах, зокрема, у сфері земельних відносин та відсутності дієвих механізмів захисту зелених зон міста.
На зустрічі представники громадськості задали питання кожному представнику депутатської фракції щодо того, як вони бачать розв’язання цієї проблеми і чи збираються вони голосувати за відміну даного рішення.
Керівник фракції БЮТ В. Миколаєнко, керівник фракції «НУНС» С. Путілов та керівник фракції Комуністичної партії України А. Беліченко запевнили присутніх, що вони готові винести на найближчу сесію, яка відбудеться 12 травня, звернення херсонців та підготувати рішення про відміну дозволу на розробку проектної документації.
І депутати і  громадськість в ході зустрічі дійшли згоди щодо важливості системного підходу до співпраці. В результаті було вирішено проводити такі зустрічі систематично, раз на місяць перед сесією. Громадськість буде завчасно (разом з депутатами) отримувати проекти рішень сесії.
Також, на зустрічі на пропозиції громадських організацій, пролунали запевнення щодо оприлюднення звітів депутатських фракцій на сайті Херсонської міської ради.
Тепер справа за тим, щоб обіцянки були виконані, а громадськість допомогла цьому виконанню.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар