понеділок, 11 жовтня 2010 р.

ЗАЯВА ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ МЕРЕЖІ ГРОМАДЯНСЬКОЇ АСАМБЛЕЇ УКРАЇНИ

Міському голові В. Сальдо
Сесія Херсонської міської ради, яка відбулась 25 -26 червня, не розглянула по процедурі та не підтримала рішення Громадських слухань «З приводу рішень міської ради щодо дозволів на виготовлення проектів відведення землі на території парку «Ювілейний» (Дубового гаю)», що відбулись 15 червня 2010р.,  та які рекомендували скасувати рішення міської ради на дозвіл ТОВ «Амстор» на будівництво Торговельно-розважального центру в парку «Ювілейний»  – єдиній зеленій зоні Таврійського мікрорайону.
Окрім того, міський голова переводить вимоги громадськості та рекомендації голови обласної державної адміністрації щодо збереження зелених зон в площину дискусії про необхідність інвестицій у місто задля гармонійного розвитку Херсона  та протиставляє на цій основі думку різних громадських організацій.
В зв’язку з цим, ми, громадські організації, що входять до Херсонської обласної мережі Громадянської Асамблеї України і які, в своїй більшості, підтримали ініціативу «За збереження Дубового гаю»,  заявляємо:

Гармонійний розвиток міста є пріоритетом діяльності організацій, що входять до мережі, і ми докладаємо всіх зусиль, щоб цей розвиток відбувся.
Гармонійний розвиток міста передбачає розвиток економіки, соціальної сфери, місцевого самоврядування, що не можливо без залучення потенціалу громади та без врахування думки громади.
Ми вважаємо, що відкриття нових торгових і торговельно-розважальних об’єктів в умовах відсутності розвитку виробництва та згортанні існуючого, не є свідченням гармонійного розвитку міста.
Занедбаність парків, стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків не є свідченням гармонійного розвитку міста.
Забезпеченість міста зеленими зонами лише на 20% (за інформацією заступника головного архітектора міста на Громадських слуханнях) не є свідченням гармонійного розвитку міста.
Причинами такого стану справ ми вважаємо ігнорування владою інтересів громади.
Міський голова, в порушення законодавства України, три роки не звітує перед громадою міста.
Партії, що входять до міської ради, не виконують свої передвиборчі обіцянки, зокрема щодо збереження зелених зон.
Міські цільові програми практично повністю формуються без участі профільних громадських організацій. В місті не практикуються загальновизнані форми  залучення потенціалу громади – надання соціальних замовлень неурядовому сектору на вирішення актуальних питань.
Враховуючи, що вирішення перерахованих проблем лежить в площині створення системних механізмів співпраці влади і громадськості, пропонуємо створити робочу групу з представників громадськості і влади для опрацювання дієвих механізмів співпраці. 
І повертаючись до проблеми збереження зелених зон, зокрема Дубового гаю, нагадуємо що кількість хворих на туберкульоз в нашому місті перевищує загальнодержавний показник вдвічі. Саме Дубовий гай захищає населення Таврійського мікрорайону від негативного впливу автомагістралі і частково очищує  і оздоровлює повітря, а отже допомагає боротися із цією страшною недугою.
Ми закликаємо міського голову, депутатів, які взагалі  не голосують з питань, що турбують громаду міста, проявити свою громадянську позицію, свою любов до рідного міста не на словах, а на ділі, та переглянути своє рішення на дозвіл будівництва в зеленій зоні.
Ми ще раз заявляємо, що громадськість не проти інвестицій, не проти конкретної фірми – ТОВ «Амстор». Нехай вона приходить в місто, приносить інвестиції, надає робочі міста – дайте їй таку можливість, запропонуйте адекватну земельну ділянку.
Громадськість категорично проти забудови зелених зон, проти хижацького ставлення до наших зелених легенів з боку  влади та соціально безвідповідального  бізнесу.

Заяву підписали
Прізвище, ім’я
Посада
Підпис, печатка
Галина Бахматова
Голова правління ХМГО «Авангард – центр»






Дементій Білий
Голова правління ХОО КВУ







Ольга Бескоровайна
Голова правління ХОО  Організації солдатських матерів України





Ольга Жукова
Голова правління ХММГО «Нова генерація»






Віра Задніпряна
Представник Обласного товариства захисту прав споживачів






Артем Петкевич
Заступник голови ХМГО «Ліга - Про»








Олександр Мошнягул
Голова правління Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень







Олена Микитась





Голова правління ХОО ХОЦ «Успішна жінка»

Віталій Нікитенко
Голова міського товариства Захисту прав споживачів






Ганна Парфьонова
Голова правління  ХМГО «Розвиток»







Кристина Самотьосова 
Виконавчий директор обласного благодійного фонду У. Мальцева







Алла Тютюнник
Президент Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я.







Лариса Щепьоткіна
Голова правління  ХМГО «Безпосереднє народовладдя»








Тамара Аннєнкова
Асоціація сприяння самоорганізації населення







Олексій Ліпков





Голова ХМГОІ «Ініціатива на захист громадських прав інвалідів

Лариса Польських






Голова Херсонського обласного благодійного фонду «Захист»



Світлана Смаль




Голова Херсонської міської асоціації журналістів «Південь»



Максим Єлігулашвілі




Президент ХОМГО «Молодіжий центр регіонального розвитку»


Немає коментарів:

Дописати коментар